Korianderglass med marängkyss och vaniljwokad fruktsallad

 

 

Koriander är en krydda som passar både till varma huvudrätter och kalla desserter. Laga en läcker korianderglass med tillbehör!

 

 

 

 

Korianderglass med marängkyss och vaniljwokad fruktsallad

6 – 8 port

 

Korianderglass

4 äggulor

1 dl strösocker

1 krm vaniljkorn

2,5 dl mjölk

2 dl vispgrädde

2 msk pressad lime

2 msk fint strimlad färsk koriander

 

Vispa äggulor, socker och vaniljkorn ljus och porös. Rör i mjölk, grädde, limejuice och koriander varsamt. Häll blandningen i glassmaskinen eller i en form och ställ in den i frysen. Ta ut glassen ur frysen och rör om efter 45 min.

 

Marängkyssar, 50 små

4 äggvitor

2,5 dl strösocker

1 dl skållad och flagad sötmandel

 

1. Sätt ugnen på 150°. Vispa vitorna till mycket hårt skum. Blanda försiktigt ner sockret och rör om med en visp för hand.

2. Lägg eller spritsa ut smeten i toppar på smord och mjölad plåt. Strö över mandeln och grädda tills de fått lite färg ca 25 min. Lossa kakorna direkt från plåten.

 

Vaniljwokad fruktsallad

1 skalad och tärnad mango

1 skalad och tärnad papaya

4 persikor i mindre bitar

4 skivor ananas i mindre bitar

1 korg rensade och delade Physalis

2 msk smör

0,5 krm vaniljkorn

2 msk mörk rom (kan uteslutas)

 

1. Hetta upp smöret i en panna. Tillsätt vaniljkorn och frukten och sväng runt alltsammans några gånger.

2. Häll ner rom och rör om ytterligare några sekunder.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *