Hallonyoghurtglass med melon och minthonung

 

Hallonyoghurtglass med melon och minthonung

6 port

250 g hallon

1 dl honung

1 msk citronsaft

4 dl naturell mild (havre)yoghurt

0,5 dl (havre)mjölk

Serveras med

1 nätmelon

1 dl honung

10 blad färsk fint hackad mynta

 

  1. Mixa eller vispa hallon, honung och citronsaft. Tillsätt yoghurt och mjölk och rör om.
  2. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.  Fördela glassen i 6 muggar och ställ

in dem i frysen. Det går lika bra att frysa blandningen direkt i en stor form eller 6 mindre muggar, med eller utan glasspinne. Låt glassen stelna.

  1. Dela melonen i klyftor, tag bort kärnorna och ställ dem kallt. Blanda honung och

mynta.

  1. Ta fram glassen ur frysen 15 min innan den ska serveras. Ljumma minthonungen

och fördela det på melonklyftorna.

 

Per portion: 202 kcal, 12% fett, 80% kolhydrater, 8% protein

 

***

 

Här får du några fler söta och sunda sommarrecept:

 

Ljummen rabarberbrûlée med grillhonung

 

Squashbakelse med rårörda blåbär

 

Läs också Louises artikel: Alternativ som ger sötma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *