Höstskördssallad med pepparrotsdressing

Höstskörden i matig sallad

 

2 port

250 g rödbetor

100 g vitkål, fint strimlad

100 g purjolök, skivad

50 g blekselleri, tunt skivad

1 kruka ekbladssallad, delad

3 msk rostade solrosfrön

 

Pepparrotsdressing

 

1 msk olivolja

1 msk citronjuice

1 msk vatten

1 msk riven pepparrot

1 msk dill, fint klippt

2 msk färsk mynta, fint hackad

 

  1. Koka rödbetorna nästan mjuka. Skala och skär dem i klyftor.
  2. Vispa ingredienserna till dressingen och blanda med vitkål, purjolök och selleri. Låt stå och dra 10 minuter. Blanda samtliga ingredienser.

 

290 kcal per portion

 

Läs också artikeln: Glöm alla konstiga dieter!

Här får du några fler balanserade recept från Louise Nilsgard,
lärare på Axelsons utbildning till Ekologisk Kost- och Näringsrådgivare

Sunda energikickar – färgglada hälsodrinkar

Svampfyllda vitkålsblad med hirs

Varm broccoli- och bönsallad

Pumpasoppa med röda linser och muskot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *