Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

 

8-10 bufféportioner

400 g kålrot

 

Varm senapsdressing

3 msk olivolja

3 msk vatten

3 msk risvinäger eller äppelcidervinäger

1 msk osötad fransk senap

1 tsk salt

1 tsk mald kryddpeppar

 

Garnering

2 dl persilja, fint klippt

 

1   Koka och skala kålroten. Skär den i skivor och därefter i långa strimlor.

2   Värm ingredienserna till dressingen under vispning. Häll den över strimlorna och strö över persilja.

 

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

 

Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

 

Kardemummapannacotta med lingonsky

 

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

 

Saffranscremeost i lång paprika

 

Brysselkål i Saffransvinegrette med aprikoser och lingon

 

Rödbetsskivor med flagad mandel, kapris och stjärnanisvinägrett

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *