Läckert glutenfritt fröknäcke

Fröbröd

Nyttiga och fröiga bröd utan gluten.

2 plåtar ca 30 bitar

1 dl solrosfrön

2 dl sesamfrön

1 dl pumpafrön

2 dl maizenamjöl

2 dl quinoa-, teff- eller durramjöl

0,5 tsk rosmarin

0,5 tsk timjan

1 dl olivolja

3 dl kokt vatten

 

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samtliga ingredienser. Tillsätt vatten och olja.
  2. Bred ut smeten på två bakplåtspappersklädda plåtar. Kavla det evt mellan två bakplåtspapper så blir det lättare tunt och fint. Markera rutor med en kniv innan gräddningen så blir det lättare att bryta jämnt.
  3. Grädda ca 45 minuter – håll koll så det inte blir bränt i kanterna! – och knäck fröbrödet i mindre bitar.

 

Läs också: Må bättre utan gluten!

 

Här får du fler läckra, naturligt glutenfria recept från Louise Nilsgard


Fröbröd

Varm rödbets- och bovetesallad

Gröt med alla nyttigheter

Blåbärsdrink som värmer inombords

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *