Lättwokat grönt

Lättwokat grönt – en B-vitaminbomb!

 

B-vitaminer

Alla B-vitaminer fungerar i kroppen tillsammans och är beroende av varandra.

De är viktiga för nedbrytningen av fett och proteiner.

 

B-vitamin-toppen

Råris, bönor, ärter, nötter, solroskärnor, ägg, fullkorn, grönsaker, baljväxter, äpple, banan, plommon, avokado, lax, sardiner, kyckling, ost- och mjölkprodukter, havregryn, vetegroddar,

 

 

 

Lättwokat grönt

2 port

2 port råris

1 ägg

1 + 1 tsk olivolja

1 gul lök, tunt strimlad

1 röd liten paprika, strimlad

1 gul liten paprika. strimlad

200 g sockerärtor, delade

100 g shitakesvamp eller ostronskivling

2 msk japansk sojasås eller tamari

några repade kvistar timjan

salt och svartpeppar

12 st cashewnötter, grovt hackade

 

 

  1. Koka riset knappt färdigt. Hetta upp en tsk olja i en stekpanna och lägg ner riset tillsammans med ett ägg. Bryn kraftigt under omrörning tills ägget har stelnat och blandats med riset. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp ytterligare en tesked olja och lägg ner grönsakerna och svampen. Bryn kraftigt några minuter under omrörning.
  3. Tillsätt sojasås, timjan och smaka av med salt och svartpeppar.  Lägg till sist ner cashewnötterna och låt alltsammans bli varmt. Servera riset till.

 

Här får du några fler recept av Louise Nilsgard, på mat som stöttar bra hormonbalans.

 

Magnesium-mums med rödbetor och bovete

 

Färgstark fruktfrossa med många antioxidanter

 

Läs även artikeln Hormonbalans – en kort introduktion

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *