Ljummen rabarberbrûlée med grillhonung

Ljummen rabarberbrûlée är en ljuvlig avslutning på primörkalaset.

 

Ljummen rabarberbrûlée med grillhonung

 

6 ugnsfasta glas eller skålar

300 g rabarber

1 dl vatten

1 dl honung

4 dl grekisk yoghurt eller avrunnen havreyoghurt
Honung till topping

Citronmeliss till garnering

 

Gör så här:

  1. Skiva den spröda rabarbern i mindre bitar, tillsätt vatten och honung och koka den mjuk på låg värme.
  2. Fyll ugnsfasta glas eller skålar med rabarber. Lägg ett lager yoghurt ovanpå och platta till. Så här långt kan man förbereda efterrätten.
  3. Sätt ugnen på grill. Fördela honungen över yoghurten och låt det smälta och få lite färg under grillelementet. Matbrännare går också bra att använda. Garnera med citronmeliss.

 

Per portion: 162 kcal, 17% fett, 72% kolhydrater, 11% protein

***

Här får du några fler söta och sunda sommarrecept:

 

Hallonyoghurtglass med melon och minthonung

 

Squashbakelse med rårörda blåbär

 

Läs också Louises artikel: Alternativ som ger sötma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *