Ljummen sallad med dulsealger

Dulse är en rödalg som kan ätas rå till sallad, wok, soppa eller till varmblandad sallad. Den är jättegod att marinera i en vinägrett med sesamfrön.

 

Svart ris med broccoli, vitlök och dulsealger

 

2-3 port

4 dl vatten

150 g (1,75 dl) svart ris

150 g broccoli, buketter

4 tomater, urkärnade och i klyftor

0,5 dl vinägerinlagda vitlöksklyftor

100 g färskinlagd dulse eller motsvarande torkad

salt och svartpeppar

 

Sallad till maten

Ruccola eller annan favorit

 

Koka upp vattnet och tillsätt riset. Koka ca 25 min. Koka broccolibuketterna några

minuter. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.

 

Läs mer och hitta fler läckra recept med alger:

Alger – den bortglömda supermaten!

Knapriga algsnacks

Misosoppa med variationer

Läckra algpiroger

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *