Överraska med kryddiga gröna rätter till jul!

Dags att samla släkt och vänner kring julbordet. Komplettera med läckert gröna inslag som överraskar och ger smaklökarna ett extra glädjeskutt.

 

Här får ni några av mina varma favoritrecept som ger sund matglädje inför julens alla matstunder.

 

Rödbetsskivor med flagad mandel, kapris och stjärnanisvinägrett

 

8 bufféportioner

4 stora eller 6 mindre rödbetor

100 g mandelspån

16 styck hel kapris med skaft

färska späda rosmarinkvistar

 

Stjärnanisvinägrett

2 msk olivolja

2 msk vatten

2 msk rödvins- eller äppelcidervinäger

0,5 tsk svartpeppar

1 nypa flagsalt

3 msk Philadelphia ost

 

1   Koka rödbetorna knappt mjuka. Skala och skiva mycket tunt. Lägg upp skivorna på ett fat.

2   Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Skaka pannan hela tiden så att de inte bränns.

3   Strö över mandelspån, kapris och rosmarinkvistar över rödbetsskivorna.

4   Värm samtliga ingredienser utom osten till vinägretten.
Vispa ner osten och häll vinägretten över salladen.

 

 

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

 

Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

 

Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

 

Kardemummapannacotta med lingonsky

 

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

 

Saffranscremeost i lång paprika

 

Brysselkål i Saffransvinegrette med aprikoser och lingon

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *