Plättar på bovetemjöl och sylt

De här plättarna är mättande, proteinrika och kan ätas med matfyllning eller som sötsaker, till glädje för stora & små. 

Plättar på bovetemjöl för 4 personer

  • 10 msk bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver (kan uteslutas, ta lite mer bovetemjöl)
  • 3 dl rismjölk eller nötmjölk, se recept här
  • 2 ägg eller 2 linfröägg, se recept här
  • 2 msk smält smör eller olja
  • Vaniljepulver

Vispa ihop och stek som vanliga plättar.  De håller ihop bäst när de är små. Om du inte har ett plättjärn så klicka ut 2–3 mindre portioner på en vanlig stekpanna.

 

Friskmixad sylt utan socker

  • 100 g hallon, frusna och tinade eller färska
  • 1 msk linfröpulver eller chiafröpulver
  • 1 tsk honung, stevia eller ett par mosade dadlar
  • Vaniljpulver

Kör med stavmixer eller mosa med gaffel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *