Pumpasoppa med röda linser och muskot

2-3 port

 

8 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

0,5 dl apelsinjuice

1-2 krm riven muskot

2 lagerblad

10 kryddpepparkorn

1 kvist färsk rosmarin

200 g matpumpa, skalad och delad

1 dl röda linser

1 röd lök, delad

1 vitlöksklyfta

3 msk kokosgrädde

salt och svartpeppar

 

Att servera till:

 

2 msk solroskärnor

1 msk grön chili, fint hackad

 

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar, juice och kryddor. Tillsätt pumpa, linser och lök. Låt alltsammans koka under lock 20 minuter.
  2. Tag upp lagerblad, pepparkorn och rosmarinkvisten. Mixa soppan slät och tillsätt kokosgrädden. Späd med vatten till önskad tjocklek och smaksätt med salt och peppar.
  3. Strö över solroskärnor och fint hackad chili

 

420 kcal per portion

 

 

Läs också artikeln: Glöm alla konstiga dieter!

 

Här får du några fler balanserade recept från Louise Nilsgard,
lärare på Axelsons utbildning till Ekologisk Kost- och Näringsrådgivare

 

Sunda energikickar – färgglada hälsodrinkar

 

Svampfyllda vitkålsblad med hirs

 

Varm broccoli- och bönsallad

 

Höstskördssallad med pepparrotsdressing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *