Squashbakelse med rårörda blåbär

Squash och blåbär blir ett supergott och nyttigt mellanmål.

 

Squashbakelse med rårörda blåbär

8 bakelser

1 kilo squash

Vatten till kokning

50 g sötmandlar, hackade

1-2 rivna bittermandlar

0,75 dl honung

4 dl (havre)mjölk

4 msk mandel- eller kikärtsmjöl – alt. vetemjöl

 

Rårörda blåbär

3 dl blåbär

3 dl kesella

 

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form ca 22 cm i diameter.
  2. Skala squashen och skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka den mjuk i vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Mixa den och tillsätt mandel och bittermandel
  3. Vispa honung, mjölk och vetemjöl. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda squashmoset med äggsmeten och häll den i formen. Grädda ca 40 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Blanda blåbär med kesella och servera till.

 

Per bakelse: 234 kcal, 39% fett, 41% kolhydrater, 20% protein

 

***

 

Här får du några fler söta och sunda sommarrecept:

 

Hallonyoghurtglass med melon och minthonung

 

Ljummen rabarberbrûlée med grillhonung

 

Läs också Louises artikel: Alternativ som ger sötma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *