Svampfyllda grönkålspaket med paprikasås och ris

Ett läckert grönt paket att överraska med till lunch

 

 

4 portioner

2 port fullkornsris

5 blad av grönkål

 

Fyllning

0,5 dl röda linser

2 dl vatten

1 gul lök, fint hackad

2 tomater, fint hackade

4 msk Philadelphia ost

1 pressad vitlöksklyfta

salt och svartpeppar

olivolja till pensling

 

Paprikasås

3 paprikor, grillade och fileade (finns på burk)

0,5 dl matlagningsyoghurt

salt och svartpeppar

 

1.  Börja med paprikasåsen. Sätt ugnen på grill. Dela paprikorna, kärna ur och lägg dem med snittytan neråt på plåten. Grilla halvorna tills ytan är näst intill svart. Dra av skalet och mixa dem tillsammans med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Det finns färdiga fileade paprikor som ligger i vatten att köpa. Sänk ugnsvärmen till 225 grader.

2.  Koka riset enligt anvisning. Koka 5 grönkålsblad mjuka. Skär bort den tjockaste delen av nerven. Spar ett blad och skär det fint och lägg ner det i det kokta riset.

3.  Koka linserna i vattnet ca 10 minuter och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av och krydda med salt och peppar.

4.  Ta ett kålblad, lägg på lite fyllning i mitten. Rulla bladen så det yttersta gröna omsluter paketet. Tryck till och lägg skarven nedåt i en ugnsfast oljad form. Pensla dem och ugnsbaka paketen 5-10 minuter.

 

Här får du ett par andra förslag till härliga gröna måltider

 

Gröna blad för hälsa och smak

 

Blandade gröna blad med alla nyttigheter

 

Muskotstänkt spenatsoppa

 

Energirik grön drink

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *