Svampfyllda vitkålsblad med hirs

2 port

 

2 portioner helt hirs

4 stora vitkålsblad

1 tsk olivolja

3 dl färska kantareller, strimlade

2 gula salladslökar, hackade

4 msk crème fraiche

0,5 msk flytande honung

0,5 msk timjanblad eller 1 krm torkad timjan

Salt och peppar efter smak

 

Tomatsås

 

10 cocktailtomater, delade

1 kanelstång

2 lagerblad

4 msk basilika, strimlad

2 msk vatten

Salt och peppar efter smak

 

 

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka hirsen enligt anvisning. Koka kålbladen mjuka.
  2. Hetta upp oljan i en panna och bryn svamp och lök 3 minuter. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela fyllningen i mitten på bladen. Vik in sidorna och rulla till dolmar. Lägg dem på ett bakplåtspapper i en form. Ringla över honung och ugnsbaka dem 5 minuter.
  4. Koka samtliga ingredienser till tomatsåsen i 10 minuter och servera till hirsen och dolmarna.

 

325 kcal per portion

Läs också artikeln: Glöm alla konstiga dieter!

Här får du några fler balanserade recept från Louise Nilsgard,
lärare på Axelsons utbildning till Ekologisk Kost- och Näringsrådgivare

Sunda energikickar – färgglada hälsodrinkar

Varm broccoli- och bönsallad

Höstskördssallad med pepparrotsdressing

Pumpasoppa med röda linser och muskot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *