Varm broccoli- och bönsallad

2 port

 

2 potatisar

150 g broccoliknoppar

1 liten röd lök, fint strimlad

1 liten gul lök, fint strimlad

4 plommontomater, delade

2 dl kokta red kidneybönor

1 vitlöksklyfta, pressad

2 tsk röd currypasta

1 msk olivolja

1 msk pressad citron

2 msk timjanblad

Svartpeppar efter smak

 

  1. Koka potatisen och dela dem i mindre bitar. Koka broccolin några minuter.
  2. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med peppar.

 

358 kcal per portion

 

 

Läs också artikeln: Glöm alla konstiga dieter!

Här får du några fler balanserade recept från Louise Nilsgard,
lärare på Axelsons utbildning till Ekologisk Kost- och Näringsrådgivare

Sunda energikickar – färgglada hälsodrinkar

Svampfyllda vitkålsblad med hirs

Höstskördssallad med pepparrotsdressing

Pumpasoppa med röda linser och muskot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *