Varm rödbets- och bovetesallad

En varmblandad helvegetarisk sallad – Gluten- och mjölkfri.

 

2 port bovete eller hirs

150 g haricots verts, delade

1 msk olivolja

1 msk citron, pressad

2 kokta rödbetor, fint skurna

1 gul lök, fint skuren

0,5 röd chili, urkärnad och fint strimlad

4 msk kokosgrädde eller annan växtdryck

Färsk basilika, salt och svartpeppar

Att servera till

Valfri sallad

 

  1. Koka bovete eller hirs enligt anvisning. Tillsätt haricots verts några minuter mot slutet av koktiden.
  2. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med basilika, salt och peppar.

 

Läs också: Må bättre utan gluten!

Här får du fler läckra, naturligt glutenfria recept från Louise Nilsgard


Fröbröd

Varm rödbets- och bovetesallad

Gröt med alla nyttigheter

Blåbärsdrink som värmer inombords

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *