Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

 

8 bufféportioner

4 syrliga äpplen, urkärnade och rivna

Juice från en lime

1 huvud salladskål, fint strimlad

1 röd lök, delad och tunt skivad

1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad

1-1,5 msk fint riven färsk ingefära

3 msk olivolja

 

Blanda de rivna äpplena med limejuicen. Låt dra någon minut.
Blanda med övriga ingredienser

 

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

 

Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

 

Kardemummapannacotta med lingonsky

 

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

 

Saffranscremeost i lång paprika

 

Brysselkål i Saffransvinegrette med aprikoser och lingon

 

Rödbetsskivor med flagad mandel, kapris och stjärnanisvinägrett

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *