Artiklar

En av grunderna för modern vetenskap är ignoramus – översatt från latin vi vet inte, vilket i praktiken innebär villigheten att anta att vi inte vet allt. Steget vidare är villigheten att anta, att det vi trott att vi vet kan visa sig felaktigt efterhand som vi får mer kunskap. Inget koncept, ingen idé eller […]

Här får du en guidad Yoga Nidra-session som du kan lägga dig ner och lyssna på för en stunds djup avspänning.
Medicinska fotvårdare som yrkesgrupp är både accepterade och flitigt anlitade som en del av det svenska sjukvårdssystemet.
I Norge har man sedan 2004 öppnat för ett integrativt samarbete mellan legitimerad sjukvårdspersonal och alternativa terapeuter.
Det finns många förklaringsmodeller kring zonterapi. Att vi inte vet och förstår allt är bara spännande, tycker Arne Hamberg, zonterapeut sedan 1999.
Marie Larsson går Axelsons utbildning till Kost-och Näringsrådgivare, och inför Vasaloppet förra helgen omsatte hon sina nya kunskaper i praktiken.

En snöig måndagskväll i januari hölls en föreläsning om yoga och forskning på Karolinska Institutet. En känsla av en ledtråd till ett sammanhang lockade mig dit.

Yvonne Forsell är professor och psykiatriker på Karolinska Institutet och forskar om hur fysisk aktivitet hänger ihop med mental hälsa och välmående.
Nästa sida »