Brysselkål i saffransvinegrette med aprikoser och lingon

 

8 bufféportioner

250 g brysselkål

8 strimlade mjuka torkade aprikoser

 

Saffransvinägrett

3 msk olivolja

3 msk juice från citron

3 msk crème fraiche

1 paket saffran

 

Garnering

1 dl hela råa lingon

 

1   Ångkoka brysselkålen ca 5 minuter eller till lagom tuggmotstånd. Skär dem i 0,5 cm tjocka skivor och blanda ner aprikoserna.

2   Saffransvinägretten: Värm samtliga ingredienser under omrörning. Häll över salladen och strö över lingonkulorna.

 

 

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

 

Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

 

Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

 

Kardemummapannacotta med lingonsky

 

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

 

Saffranscremeost i lång paprika

 

Rödbetsskivor med flagad mandel, kapris och stjärnanisvinägrett

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *