Kardemummapannacotta med lingonsky

En njutbar stund med en julig pannacotta är perfekt efter en lång middag.

 

Agar agar-pulver är ett gelatinsubstitut som utvinns ur en viss typ av rödalger
som ger samma effekt som gelatin.

 

10 cocktailglas

0,5 msk kardemummakärnor

5,5 dl matlagningsgrädde

1,5 dl socker

0,5 dl naturell yoghurt

En knivsudd vaniljkorn

2 tsk agar agarpulver

 

Lingonsky

3 dl lingon

1 dl socker

1 dl vatten

0,5 tsk agar agarpulver

lingonkulor

 

1   Rosta kardemummakärnorna lätt under omrörning i en kastrull.
Häll i grädde och socker och låt det   koka upp.
Lös upp agar agar- pulvret i lite av gräddblandningen och häll tillbaka det.

2   Låt det dra 20 minuter under lock och sila.
Blanda vaniljkorn med yoghurt och sedan gräddblandningen.
Häll upp i vackra glas.

3   Mixa lingon, socker och vatten. Passera genom finmaskig sil.
Späd med vatten så att det blir 2 dl lingonspad och hetta upp det.
Strö ner agar agarpulvret, rör om och låt det svalna.

4   Skeda gelén över pannacottan och lägg ner några hela lingonkorn.
Låt stelna i kyl minst 2 timmar.
Det går bra att göra denna efterrätt dagen innan.

 

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

 

Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

 

Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

 

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

 

Saffranscremeost i lång paprika

 

Brysselkål i Saffransvinegrette med aprikoser och lingon

 

Rödbetsskivor med flagad mandel, kapris och stjärnanisvinägrett

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *