Saffranscrèmeost i lång paprika

Ett färgrikt och spännande tillbehör som passar på julbordet!

 

10-15 bufféportioner

2 långa paprikor (gul och röd)

150 g chèvreost eller annan mjukost

1 msk crème fraiche

0,5 urkärnad och fint hackad röd eller grön chili

6 st tunt skivade dadlar

1 paket saffran

0,5 – 1 krm svartpeppar

 

1   Skär av en bit från botten på paprikorna och ta bort kärnorna så gott det går.

2   Blanda samtliga ingredienser till crèmeosten med en gaffel och fyll paprikorna.

3   Ställ det kallt någon timma så går det lättare att skära tunna skivor.

 

 

Här hittar du fler härliga gröna recept till julens fester

 

Kålrotsstrimlor i varm senapsdressing

 

Äppel- och kålsallad med ingefärsdressing

 

Kardemummapannacotta med lingonsky

 

Grönkålstimbal med saffransäppeldressing

 

Brysselkål i Saffransvinegrette med aprikoser och lingon

 

Rödbetsskivor med flagad mandel, kapris och stjärnanisvinägrett

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *