Squash och blåbär blir ett supergott och nyttigt mellanmål.
Squashbakelse med rårörda blåbär
8 bakelser
1 kilo squash
Vatten till kokning
50 g sötmandlar, hackade
1-2 rivna bittermandlar
0,75 dl honung
4 dl (havre)mjölk
4 msk mandel- eller kikärtsmjöl – alt. vetemjöl
Rårörda blåbär
3 dl blåbär
3 dl kesella
- Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form ca 22 cm i diameter.
- Skala squashen och skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka den mjuk i vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Mixa den och tillsätt mandel och bittermandel
- Vispa honung, mjölk och vetemjöl. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda squashmoset med äggsmeten och häll den i formen. Grädda ca 40 minuter. Låt kakan kallna.
- Blanda blåbär med kesella och servera till.
Per bakelse: 234 kcal, 39% fett, 41% kolhydrater, 20% protein
***
Här får du några fler söta och sunda sommarrecept:
Hallonyoghurtglass med melon och minthonung
Ljummen rabarberbrûlée med grillhonung