2 port
2 portioner helt hirs
4 stora vitkålsblad
1 tsk olivolja
3 dl färska kantareller, strimlade
2 gula salladslökar, hackade
4 msk crème fraiche
0,5 msk flytande honung
0,5 msk timjanblad eller 1 krm torkad timjan
Salt och peppar efter smak
Tomatsås
10 cocktailtomater, delade
1 kanelstång
2 lagerblad
4 msk basilika, strimlad
2 msk vatten
Salt och peppar efter smak
- Sätt ugnen på 250 grader. Koka hirsen enligt anvisning. Koka kålbladen mjuka.
- Hetta upp oljan i en panna och bryn svamp och lök 3 minuter. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen i mitten på bladen. Vik in sidorna och rulla till dolmar. Lägg dem på ett bakplåtspapper i en form. Ringla över honung och ugnsbaka dem 5 minuter.
- Koka samtliga ingredienser till tomatsåsen i 10 minuter och servera till hirsen och dolmarna.
325 kcal per portion